Lomi Lomi Nui Massage

MASAZAKI

07 Μαΐου 2018

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Home Θεραπείες

Lomi Lomi Nui Massage

Lomi Lomi Nui Massage

Τι είναι το Lomi Lomi Nui Massage;

To Lomi Lomi Nui Massage (Χαβανέζικο Μασάζ)  είναι μια αρχαία μέθοδος μασάζ που προέρχεται από τα νησιά της Χαβάης και μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά με μυστικότητα από Σαμάνους θεραπευτές που ονομαζόντουσαν Kahunas, προς όσους είχαν ταλέντο και πειθαρχεία στην θεραπευτική τέχνη του μασάζ.

Χαρακτηριστικά του Lomi Lomi Nui Massage:

  • Μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου είναι ότι ο μασέρ χρησιμοποιεί ευρέως τους πήχεις καθώς επίσης τις παλάμες και τα δάκτυλα και κατά διαστήματα δουλεύει και κάτω από το σώμα του πελάτη χρησιμοποιώντας την βαρύτητα. Περιλαμβάνει μακριές συνεχόμενες κινήσεις με ρευστότητα, οι οποίες δίνουν την αίσθηση πολλών χεριών κατά μήκος του σώματος. Σύμφωνα με την Χαβανέζικη φιλοσοφία που λέγεται Huna , τα πάντα στο σύμπαν αναζητούν Αρμονία και Αγάπη , και αυτό προσπαθεί να μεταδώσει ο μασέρ προς τον δέκτη κατά την διάρκεια του μασάζ χρησιμοποιώντας εκτός της τεχνικής την διαίσθηση και την πρόθεση.
  • Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του μασάζ είναι ότι δύο η περισσότερα σημεία του σώματος “δουλεύονται” ταυτόχρονα. Αυτό βοηθά το νου να χαλαρώσει γιατί δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε δύο σημεία την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια , να “κλείσει τον διακόπτη” και να παραδοθεί. Ο θεραπευτής του Lomi Lomi, χρησιμοποιεί διαισθητική κίνηση, αναπνοές, ρυθμό, εστιασμένη πρόθεση και αγάπη για να ενεργοποιήσει το σώμα και να φέρει βαθιές αλλαγές και εξισορρόπηση στον δέκτη.
  • Τα χέρια λειτουργούν σαν μια προέκταση της καρδιάς (“χέρια αγάπης” μασάζ είναι μια άλλη ονομασία για το Lomi Lomi) και αυτό ίσως το καθιστά αποτελεσματικό στο να επηρεάζει σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο τον θεραπευόμενο. Γενικά, είναι ένα από τα ποιο πλούσια σε κινήσεις και τεχνικές μασάζ χωρίς να καταπονούνται τα χέρια καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως οι πήχεις μαζί με τις παλάμες και τα δάκτυλα ως ένα εργαλείο ώστε να προφυλάσσονται ο καρποί.

Οφέλη

Μερικές από τις ωφέλειες του μασάζ είναι ότι επιδρά ευεργετικά στο μυϊκό , κυκλοφορικό, λεμφικό, ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα. Αλλά η επίδρασή του δεν σταματάει μόνο στο φυσικό επίπεδο. Κάθε άνθρωπος έχει τέσσερα επίπεδα ύπαρξης, το φυσικό, το συναισθηματικό, το διανοητικό και το πνευματικό. Όταν επέρχεται θεραπεία σε κάποιο από αυτά τα επίπεδα, τότε συμπληρώνονται και εξισορροπούνται και τα υπόλοιπα. Παλιές εμπειρίες , πρότυπα και πιστεύω, καταγράφονται και αποθηκεύονται στα κύτταρα του σώματός μας και μπορεί να μπλοκάρουν την ροή της ενέργειας. Οι μακριές, ρυθμικές, σαρωτικές κινήσεις του Lomi Lomi Nui Massage που παρομοιάζονται με τα κύματα του ωκεανού, καθαρίζουν και απομακρύνουν τις εντάσεις από το σώμα “ξεμπλοκάρουν” αφήνοντας δέκτη και δότη αναζωογονημένους. Αυτός είναι ο λόγος που αυτό το μασάζ γίνεται και από δύο άτομα, γιατί είναι ακόμα δυσκολότερο για τον εγκέφαλο να συγκεντρωθεί σε τέσσερα χέρια την ίδια στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αμερική θεωρείται η “Rolls Royce” των μασάζ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε ζήτηση μασάζ.

Η φιλοσοφία και η ιστορία του Lomi Lomi Nui Massage:

Lomi Lomi σημαίνει “μάλαξη” στα Χαβανέζικα και είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος με χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Αρχικά το ασκούσαν και το δίδασκαν Σαμάνοι (Μύστες) θεραπευτές ονομαζόμενοι Kahunas, σε ναούς της Χαβάης (temple style). Μεταφορικά Lomi Lomi σημαίνει “επιστροφή στη πηγή”, μας βοηθά να θυμόμαστε την αληθινή φύση μας και τον σκοπό που είμαστε εδώ. Τα νησιά της Χαβάης είναι η πιο απομονωμένη αλυσίδα νησιών στον πλανήτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα , οι κάτοικοι να είναι εντελώς εξαρτημένοι από τους υπάρχοντες πόρους που έχουν άμεση πρόσβαση. Είναι ταπεινοί και γεμάτοι σεβασμό για τα δώρα που τους έδωσε η φύση. Όλα αντιμετωπίζονται σαν να έχουν το δικό τους πνεύμα και και θεϊκή υπόσταση, από τα πουλιά μέχρι τους ανθρώπους, τα λουλούδια και τα δένδρα, τα νερά των ποταμών και της θάλασσας. Αυτό το πνεύμα της αποδοχής, σεβασμού και εκτίμησης το ονομάζουν “Aloha”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Παραδείγματος χάρη, για κάθε λουλούδι που κάποιος κόβει για να φτιάξει στεφάνι, πρέπει να ζητήσει την άδεια από το λουλούδι, εξηγώντας για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί, μιλώντας το για την ομορφιά του και τέλος προσφέροντας του κάποιο δώρο για αντάλλαγμα. Συνήθως ποτίζοντάς το με νερό η αφήνοντας κάποιο άλλο δώρο σεβασμού προς τον πλανήτη. Οι Χαβανοί αντιλαμβάνονται την υγεία ως ροή ενέργειας στο σώμα. Όταν υπάρχει διακοπή και εμποδίζεται η φυσική ροή της ενέργειας στο σώμα, δημιουργούνται ασθένειες και προβλήματα υγείας. Το μπλοκάρισμα στη ροή μπορεί να δημιουργηθεί από φυσικές αιτίες.

π.χ. μυϊκό σφίξιμο η τραυματισμός

Καθώς και από συναισθηματικές η ψυχολογικές αιτίες.

π.χ. βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις η αρνητικές σκέψεις.

Αυτά μπορούν να μας “κρατούν” πίσω και να μας εμποδίζουν στο να ζήσουμε με όλο το δυναμικό μας μία άνετη και αρμονική ζωή.

Το Lomi Lomi όπως το ασκούσαν οι Kahunas είχε τόσο μεταμορφωτικά και ριζικά αποτελέσματα. Επίσης, το χρησιμοποιούσαν και ως μέσον για μυήσεις και ιεροτελεστίες ώστε να βοηθήσουν άτομα που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο στην ζωή τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η εφηβεία , η ενηλικίωση και ο γάμος. Η θεραπεία αυτή, τους έκανε να αισθανθούν ολοκληρωμένοι και έτοιμοι για να πάρουν αποφάσεις με καθαρή σκέψη . Αυτές οι θεραπείες , μπορούσαν να διαρκέσουν για ώρες η ακόμα για μέρες και με την συμμετοχή πολλών θεραπευτών ταυτόχρονα.

Η εκπαίδευση:

Η εκπαίδευση για να γίνει κάποιος Lomi Lomi θεραπευτής διαρκούσε χρόνια. Ο νέος μαθητής δεν επιτρέπονταν να δουλεύει σε πελάτες για τουλάχιστον τρία χρόνια. Απαραίτητη ήταν η ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του, ανάλογα με τις ικανότητες και την αντίληψή του. Τα πρώτα τρία χρόνια ο μαθητής απλά παρατηρούσε τους έμπειρους θεραπευτές. Μάθαινε με το να βλέπει, να ακούει και να αισθάνεται με όλες του τις αισθήσεις. Μέρος της εκπαίδευσης περιελάμβανε πολεμικές τέχνες, διαλογισμό (προσευχή), Γιόγκα, ενεργειακές ασκήσεις (chi kung), αναπνευστικές ασκήσεις , χορό (Hula) . Όλα αυτά καλλιεργούν τη ενέργεια και την φυσική κατάσταση του θεραπευτή για να τον προφυλάξει αλλά και να είναι ποιο αποτελεσματική η δουλειά του. Ένα άλλο βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης ήταν ο θεραπευτής να εφαρμόζει της αρχές της φιλοσοφίας “Huna”.

Η φιλοσοφία Huna:

Η Φιλοσοφία “ Huna” Huna σημαίνει “Μυστικό” η “Μυστική σοφία”. Kahuna (Σαμάνος θεραπευτής που χρησιμοποιεί τη φιλοσοφία Huna) μπορούμε να πούμε, είναι αυτός που “κατέχει και φυλάει το Μυστικό”. Αν χωρίσουμε την λέξη Huna σε συλλαβές, Hu σημαίνει αρσενικό η δυναμική ενέργεια και Na σημαίνει θηλυκό η παθητική ενέργεια. Αν τα συνδέσουμε με την αρχική της ερμηνεία, Huna είναι η συνεχείς αλληλεπίδραση αρσενικής και θηλυκής ενέργειας. Οι ενέργειες καθοδηγούμενες από την σκέψη δημιουργούν εμπειρίες. Η φιλοσοφία Huna είναι βασισμένη σε επτά απλές αλλά πολύ σημαντικές αρχές, οι οποίες μπορούν να έχουν διαφορετικές ερμηνείες. Είναι “ρεαλιστική” και περιεκτική” , δεν αποκλείει άλλες φιλοσοφίες η θρησκείες αλλά μπορεί να εφαρμόζετε η συμπληρωματικά με κάποιο άλλο σύστημα.

Ευχαριστούμε τον καθηγητή Σάββα Ξένο για τις χρήσιμες πληροφορίες του και για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου. Ο Κύριος Σάββας Ξένος είναι εξειδικευμένος θεραπευτής και διδάκτωρ μάλαξης. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΔΩ.

Στο Masazaki η θεραπεία Lomi Lomi Nui Massage διαρκεί 60 λεπτά. Πραγματοποιείται είτε από έναν είτε από δύο εξειδικευμένους θεραπευτές. Το κόστος της ανέρχεται στα 40€ στην Basic έκδοση ή στα 60€ στην Deluxe έκδοση.