Αθλητικό μασάζ - Remedial

masazaki

29 Νοεμβρίου 2017

Χωρίς σχόλια

Home Θεραπείες Μασάζ

Αθλητικό μασάζ -Remedial

Αθλητικό μασάζ -Remedial

Το αθλητικό μασάζ για τους αθλητές αποτελεί πολύ βασικό κομμάτι της προπόνησης. Η κύρια τεχνική που χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση είναι η λειτουργική μάλαξη. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών, για την αποκατάσταση, για τη μείωση του μυϊκού πόνου, για την βελτίωση της απόδοσης, και για τη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων. Το μασάζ στον αθλητισμό μπορεί να εφαρμοστεί πριν, ενδιάμεσα και μετά από κάθε αγώνα.

Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή των λεμφικών υγρών, μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση. Επίσης, βοηθά στην αποβολή των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων και του γαλακτικού οξέος και διεγείρει τις νευρικές απολήξεις. Τέλος, αυξάνει ή μειώνει ανάλογα το μυϊκό τόνο, επαναδομεί τους τραυματισμένους ιστούς και βοηθά την ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή.

αθλητικο μασαζ δυνστο μασάζ

Το αθλητικό μασάζ είναι χρήσιμο σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής ενός αγώνα:

  • Στη φάση της προπόνησης χρησιμοποιείται για καλύτερη αποκατάσταση και προετοιμασία του σώματός μας για να δεχθεί την επόμενη έντονη προπόνηση, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη των τραυματισμών και του μυϊκού κάματου.
  • Στο ζέσταμα πριν τον αγώνα γίνεται καλύτερη αιμάτωση των μυών, αυξάνεται ο μυϊκός τόνος και διεγείρονται οι απολήξεις των νεύρων.
  • Μετά το τέλος του αγώνα και αφού έχει γίνει η απαραίτητη αποθεραπεία, το μασάζ χρησιμοποιείται για τη γρήγορη απομάκρυνση των μεγάλων ποσοτήτων γαλακτικού οξέος που έχουν αποθηκευθεί στους μυς, επιτυγχάνει άμεση αποκατάσταση και επαναφέρει την ελαστικότητα.

Τα είδη Αθλητικού μασάζ που έχουν καθιερωθεί είναι τα:

  1. Προαγωνιστικό (Pre event)
  2. Μεταγωνιστικό (Post event)
  3. Μεσοαγωνιστικό (Intercompetition)
  4. Θεραπευτικό – Συντήρησης /Αποκατάστασης (Remedial Sports Massage).

Εφαρμόζοντας την τεχνική του μασάζ σε ένα μυ, επιταχύνουμε τη διαδικασία αποκατάστασής του. Η εφαρμογή γίνεται στον καταπονημένο μυ με σκοπό την επαναφορά των μυϊκών ινών στην αρχική διάταξη που είχαν στην κατάσταση ηρεμίας.

Το αθλητικό μασάζ βοηθά στο να διατηρούνται οι μυς σε καλή κατάσταση ελαστικότητας και θρεπτικότητας. Σε περιόδους έντονης προπόνησης το σώμα δεν προλαβαίνει να συνέλθει τελείως και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσής του. Το αθλητικό μασάζ μειώνει την μυϊκή δυσφορία, μειώνει τον πόνο που προκαλεί το γαλακτικό οξύ, προωθεί την τοπική και γενική χαλάρωση των μυών μετά την άσκηση. Γενικά, είναι η πιο κατάλληλη τεχνική για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, βοηθάει στο να διατηρούνται οι ιστοί σε καλή κατάσταση, διότι κινητοποιεί όλους τους ιστούς που εμπλέκονται στην κίνηση, επιταχύνει την επούλωση, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει το εύρος κίνησης.

Δεν χρειάζεται, όμως, να είσαι αθλητής για να απολαύσεις το αθλητικό μασάζ. Μπορεί να την επιλέξει οποιοσδήποτε γιατί αποτελεί την ιδανική τεχνική για την αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων.

αθλητικό μασάζ πλάτη αθλητικο μασαζ δαφνη νοτια προαστια

Πολύ πιο αποτελεσματικό massage από το απλό αθλητικό, βαδίζοντας όμως στην ίδια νοοτροπία. Το Remedial Αθλητικό massage, είναι η θεραπεία που σου προσφέρει το masazaki!

Επιδιώκει την βαθύτερη προσέγγιση και αποφόρτιση των μυών μέσω της δημιουργίας τοπικής υπεραιμίας, μέσω μίας παρεμφερούς τεχνικής βελονισμού.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με stretching με σκοπό την επέκταση και αποσυμφόρηση των μυών.
Ιδανικό για επαγγελματίες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά και για τους δυναμικούς χαρακτήρες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο τολμηρό.

Διαρκεί 60 λεπτά και κοστίζει 25 ευρώ.

Θέλετε να εστιάσετε μόνο σε πόνους στην πλάτη; Μπορείτε να επιλέξετε το Back Express Massage.

Αν σας ταλαιπωρούν οι πόνοι στα πόδια από την ορθοστασία, μπορείτε να επιλέξετε το Foot Express Massage.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *